"Whenever I have a problem I just sing, and then I realise my voice is worse than my problem."

Thursday, September 24, 2009

akhirnya aku betul2 faham.. baru aku tahu

raya datang lagi..
biase la kalo raye mesti adek beradik sumer berkumpol..

tapi akuh..?? cmni je la. xbalik mane pon.. kampong aku kt kl
insyaAllah nnti baru balik Thailand.. hahaha..
citer kat Thailand lak.. aku xphm gak..last aku g sane time akuh 14 tahun dulu..
lame gak la.. xblik kampong tuh..
cmne leh sedare mare aku org Thailand.. adeh pening..
ader jugak yg bukan islam.
budha.. apsal org dulu2 xuat family tree
xd la aku pening cmni..
kekdg gi umh sedare mare tapi tetau pe kaitan ngn diri sendiri..
tanye bonda pon kekdg bonda tetau..
huhuhu..
mule2 dulu aku pelik jugak knape kerabat Raja leh ader pertalian ngn org Thailand lak.. Nekda aku ni kerabat raja Thailand ker.. tah la.. merepek je aku..

akhirnya baru aku phm kenape family nekda aku je xd pangkal 'Raja' kat depan name..
tapi kalo ader cm klakar je name aku Raja Norliyana Hanisa..
m0akakka xsesuai lgsg..
biar la kalo xd Raja sekalipon..
lgpon abah aku org kebanyakan je..
so Raja tu mmg x mungkin sama sekali der kat name akuh..
buknnyer tiket tuk masok syurga pon Raja tuh

upenyer nekda (nenek) aku bukan kerabat raja perak.. huhuhu
org kebanyakan je..selame harini aku ingt nekda kerabat raja..
patut la anak nekda sumer xder Raja kat name dorg.. and aku pelik apsal keturunan nekda je chinese look.. yg len2 melayu habis.. upe nyer cmtuh..
ni pon aku tau sbb aritu bonda ajak kami sekeluarga gi kuala kangsar..
alkisah..
nekda aku asalnya keturunan cina dr china. family dia tgalkan die kat kluarga melayu..diserah kat sorg kerabat raja ni n djadikan ank angkat.. dipendekkan citer lagi.. susah nekda nk cari adek beradik dia.. sbb mase dia kene tgal dulu umo nekda baru 6 tahun.. yang dia ingt dia ader sorang kakak.. tetau name, address sumer la... alhamdulillah jumpe jugak kakak dia kt Thailand.. cerita cmne nekda jumpe kakak dia bonda x cerita lak..

bila dah tau citer nekda aku cm sedeh jugak.. huhu ader jugak family sggup pisahkan ank dorg.. nper la cmtuh.. mungkin sbb zaman dolu2 sumer org susah tu yg tpakse bagi ank kat org lain.. aku harap zaman sekarang ni xd dah cmtuh..
huhuhu

sbb per?
sbb yg susahnyer org cm aku..
aku cucu nekda yg curious gile nk tau asal usul keturunan aku..
aku pon nak tau jugak citer2 dari mane aku datang..
insyaallah raye tahun depan aku akan korek lagi citer2 cmni..
n aku akan buat family tree untuk anak cucu cicit aku nnti hahahah
xd la dorg pening kple cm akuh..



p/s: “Wanita itu dinikahi kerana 4 perkara iaitu kerana kecantikan, harta, nasab(keturunan) dan agama. Pilihlah yang agama kerana itu lebih memberi untung.” - Mafhum hadis.

5 comments:

Azhar85 said...

"Raja Norliyana Hanisa"

Sedap ape nama tu..huhuhu :)

JonyBr said...

wheres the translation ?:p

HELAS said...

waa.. time raya laa baru dapat korek rahsia kuarga kan.. ahaks... aku x tau la pla keturunan aku ne.. mana la tau sedara mara degan takuya kimura hahahahahha..

prasan abisssssss!!!!!

: : Anys : : said...

azhar:xsedap lgsg.. uat malu jek.. mesti org2 perak malu mpunyai kerabat cam akuh.. hahkahkahkahkahak

sir: sorry.. ^^

helas: tu la.. mne la tau kot tibe2 mmg sedare mare ngn takuya ker..
hahahaha mesti ko pon leh pemes..
:p

HELAS said...

amin.. ya robbal alamin.....