"Whenever I have a problem I just sing, and then I realise my voice is worse than my problem."

Sunday, August 9, 2009

20 sifat wajib bagi Allah


last friday,
my younger brother, ewan.. asked me

ewan: "kaklong, wan nak tanyer. ustazah kater ader 20 sifat wajib bagi Allah. kaklong tahu?"

erk? wakena babe! actly bukan tetau tapi x ingt. terkedu kot..

me:"kenape wan tanyer.. homework ker?"
ewan: "ustazah bagi. suruh buat. kaklong tak tahu ker?"
me:"tahu la tapi malam nanti la kita buat ok..?"
ewan:"ok. tapi ustazah suruh tanye kakak."
me:"ye malam nanti la."

hahaha kelam kabut masok bilik on computer n uat research...
so pade korg yg tak tahu jugak tu..
bwk2 la.. amik tahu.. uat malu je kalo adek2 yang tanye..
seb baik jumpe kat wikipedia..
http://ms.wikipedia.org/wiki/Sifat-sifat_Allah
terase bagus lak adernyer wiki.. hahahah

so kat sini bukan me nk citer bertapa bangga nya me xtahu 20 sifat wajib bagi Allah tapi..bertapa alpha nya me ni..
sifat tuhan pon tetau..
layak kah aku digelar hambanya..
ish..ish..
same2 la kite renung2kan..

2 comments:

sicKo^ said...

nasib baik jumpa.. mesti adik ko betau ustazah dia kakak dia yang ajar nih.. haha

: : Anys : : said...

hahah tu la..
ngn slumber nyer aku pon print out then bgi terus kat adek aku. hakhakahkah

ko cmne..? ko tau ke?