"Whenever I have a problem I just sing, and then I realise my voice is worse than my problem."

Monday, November 16, 2009

Manusia Biasa.

jam pkol 8.35 am

alamak aku bangon lambat gilew..
sial nyer jam loceng leteh tukar bateri baru jek
bunyi nyer x jugak..
adeh clz pkol 9.. sempat ke?
niat lam hati dah mmg mls giler nk g clz..
tpi pikir dh 3 mggu xmsk clz english.. sian Ms.Shazra.. mesti dia rindo aku.

aku pon mandi xsempat karoke pon..n bersiap2..

jam pkol 9.10am

aku baru nk kuar umah
hahah berjalan terkedek2 menuju ke station LRT cahaya..
seb aku baik.. aku sampai jek.. tren pon sampai..
phm je la.. kalo pagi mmg sesak..
sumer nk g opis jugak..
seb baik aku dpt tmpt duduk
xd la kene berdiri lame..

aku pndang kiri kanan
ngok gelagat org kekdg layan gak la sementara tgu nk sampi SULTAN ISMAIL..
erk aku perasan der sekor mamat dok depan aku pandang aku
siap ngn pakej jeling..
pandang xpuas hati
cm nk telan aku ke hape tah le..
dari kasut..aku smpi rambot aku die usha xcover lak tu
aku rase sbb aku pakai skirt pendek xpendek sgt kot..
arg pedulik ape aku.. ingt ko sorg je der mate aku pon der la
hahhaha aku pon jeling tahap mate nk terkeluar nyer..
tah la dia malu kot.. terus buat kuar buku nk membace la kot..
perrgghhhhHHHHH!! dia bace buku "sakaratul maut"
patut la pndg aku cmtu.. aku tau dia baik ngok gaye cm nerdy..
tapi jgn hina aku ngn pandangan cm tuh..

pastu sampai kat station PANDAN JAYA.. der sorg makcik mengandung ni masok..
betul2 berdiri depan mamat tu.. sarat gila perot dia mcm nk ter"meletop" dah aku ngok..
tapi yg pelik nyer mamat "sakaratul maut" tu leh uat muke toya.. uat xnmpk tu..
makcik tu siap dah bg hint aku rase.. adeh.
sian aku ngok.. aku offer seat aku tu kat makcik tu..
makcik tu kumain terima kasih la kat aku..

well, aku bukan nk bangga tapi aku senyum :) je la..
niat aku baik..
bkn pe nnti aku pon mcm makcik tu jugak..
baik aku tlg makcik tuh..
yang x tahan mamat tu mmg super duper sengal.. bodoh giler..
msti dia ingt aku nk eksyen ke hape..
dia pandang aku buat muke..cm nk kene pijak je
bila aku pandang org sekeliling..makcik2 kat sebelah
aku rase dorg cm anggap aku hero dlm kisah makcik mengandung tu..
sumer senyum kat aku..
sambil menggeleng kepale ngok mamak "sakaratul maut" tu..
aku rase malu jap sbb kenape bangsa sendiri xnk tolong bangsa sendiri..
dah la dia laki lak tu.. xgentleman lgsg.. aku pandang die ngn pandangan dayus..
seorg lelaki yang dayus..
hahahhahahaha... lobeh lak ayat akuh.. tapi seyess aku myampah ngn mamat tuh

sampai kat station pudu der lak sorg pakcik tua.. bdiri depan dia juga..
pakcik tu siap pegang tongkat kot..
dia tengok macam tu den smbg balik bace buku dia..
xphm nyer aku.. ko nk bce kt library la.. aku tau ko mmg spesis
bangsa berjaya
.. tapi xkn ko xd rase bersalah sket pon..
ikotkan hati nk je shoot muke dia..
poyo gilew mamat tu
xtau la.. dia mmg xd rase keperihatinan kot..

meluat aku ngok muke dia..!#$%^&*()
gaya ader rupa hensem.. agama.. tah le..
kala setakat bace buku cmtu dah nk poyo usha aku cm aku pelacur ke hape..
bek ko ngok video lucah.. same jek
at least aku der perikemanusiaan..
still syg sedare sendiri..
tah la.. aku manusia biase je kot..
mls nk kutuk mamat tu lebeh sgt..

kalini perjalanan aku ke kolej rase cm lame gilew...
patut ker org mcm tu wujud kat dunia ni...

hope keturunan aku nnti xd la dr kalangan org cmtuh...

pkol 9.40am aku sampi kolej..


p/s: kalau beragama tu biarla seimbang ngn budi pekerti sekali.

4 comments:

nix125 said...

mmg xptt la si "skaratul maut" men tuh...mrosakkn imej llki jek...

Anys.Puteh said...

ko lek nikkk...

kita doa mamat tu insap leww

chaL said...

sugguh baik 'gadis' itu.. :)

mr.idzwan 15 said...

bongok btol mamat 2. haih.