"Whenever I have a problem I just sing, and then I realise my voice is worse than my problem."

Monday, August 24, 2009

Berbuka di RUMAH KASIH SAYANG Rawang

2nd Ramadhan (yesterday)

ha ni la suku kerat penduduk tetap rumah kasih sayang.. dorg ni sgt suka bgambar.. cam me jugak la.. :P

yang ini namenyer siti fatimah..umur baru 4 tahun tapi dah tahu solat..dah blajar puasa.. reading.. hafal ayat2 quran.. sgt bijak.. mulut dia pon potpet je..ceria.. tapi korg mesti xsgka dia ni sebatang kara.. xd parents..xd siblings.. sgt tabah.. ceria xmcm dak2 lain.. amazed..

yang ni lak adil, umur 5 tahun.. dia ni baru setahun duduk di rumah anak yatim ni. prangai pelik skit xpenah senyum.. lawak cmne pon xpnh senyum.. ape yg dia pikir pon xtau.. xberapa friendly sgt.. even ustazah die pon xphm dia.. hurm.. myb ad something yang dia simpan.. who knows..

pic ni taken sblm kita org balik.. walaupon kejap tapi dh terase macam kat umh sendiri.. yang paling penting dorg sumer rebut nk kiss me.. sumer sayang sayer.. sayer pon sayang sumer..




yesterday.. me ,cousin and family dengan kerjasama beberapa org lain serta Warga NUIN corner menaja majlis berbuka puasa di rumah anak yatim (RUMAH KASIH SAYANG) ddekat Rawang. macam tahun2 sebelumnya family kitaorg mmg rajin uat charity camtu. last year g umh anak yatim jugak dekat bangi..

ceremony kali ni sederhana tapi meriah..
kitaorg happy n enjoy..
ader jugak la part yg menyedihkan..
kalo nk citer byk sgt..
tapi cukup la untuk jadi panduan diri sendiri..
byk mende yang kita boleh bljar dr anak2 ni..
syukur la ape yg kita ada hari ni..
dlm dunia ni ramai lagi sebenarnyer yg naseb lebeh malang dr kita..

ape yang baik tu dtgnyer dari Allah SWT
yg buruk tu dr diri manusia tu sendiri..

11 comments:

sunnysideup said...

How noble of your family ! I know the mixed feeling you get when you see these orphans.....

: : Anys : : said...

sayer sgt bersyukur.. what I have today..

thx god~

sicKo^ said...

hmm.. very interesting.
sronok plak tgk u melawat anak2 yatim camnih. seems like u're having so much fun..

btw, NUIN stands for?

Alexander said...

sebelum ni penah terpikir gak nak volunteer.. but i just had no chance.. u're very lucky get to know them.. gud2x

: : Anys : : said...

NUIN erm.. actly my family nyer restaurant..
kat bangi.. jmpot la dtg..
hehhhe..

erm.. yups mmg fun..
memg seronok..
amik n cri pgalaman..

alexander..
sumer org ader chance la sbnrnyer..
cume rajin n mls je..
hhhheh
:P

paling penting, bukak material yg orphans ni nak..
cume spend time pon dh ckop..
;p

next ramadhan kalau umo panjang kite uat trip g umh ank yatim nak?
insyaAllah...

Alexander said...

i guees u r right ..

sicKo^ said...

oh.. ur family's restaurant. If i happens to be in Bangi, i'll definitely drop by, but of course not this fasting season.. fasting season ni tak larat lar.. naik tangga pun tak larat..

: : Anys : : said...

hahah tu la namenyer dugaan. hish.. elok tu exercise sket
;p

aniey said...

best tul ye dpt buka puasa ngan anak2 yatim...sweet memory..kan?

: : Anys : : said...

of coz..
they are so sweet.. ^^

nix125 said...

xdpt bygkn lau nik kt tmpt diorg,brbuke tnpa fmily pon da rse sunyi bangat,ni kn plk xde fmily...